Klassbeskrivningar

ASHTANGA STEG 1

Ashtanga steg 1 fokuserar på grundteknik och linjering. Du bör ha gått en introduktionskurs och blivit introducerad i Ashtanga yogans grunder innan denna klass. Den är alltid lärarledd och vi gör delar av Ashtanga yogas stående sekvensen, några sittande rörelser och kortare avslutning.  Vänder sig till nybörjare eller dig som vill repetera grunderna.

VINYASA FLOW

Vinyasa yoga innebär att de olika rörelserna synkroniseras med andningen och vävs samman till olika sekvenser. Det är en dynamisk klass som varieras från gång till gång och läraren sätter sin personliga prägel på klassen. Klassen är alltid lärarledd och kan anpassas för både nybörjare som erfaren yogi. 

YIN YOGA

Yin yogan är en lugnare form av yoga där positionerna hålls en längre stund i syfte att komma åt kroppens djupt liggande bindväv. Det är en meditativ yogaform och passar alla nivåer.

ASHTANGA STEG 2

På Ashtanga Steg 2 kursen gör vi hela den stående sekvensen och bygger vidare på de sittande rörelserna och tittar på de första avslutande positionerna. Du bör ha gått en Ashtanga Steg 1 innan du börjar på denna kurs. 

ASHTANGA ALLA NIVÅER

Våra instruktörer tar hand om hela gruppen och ger ledd första serie till nybörjare och förtsättningsnivå samtidigt som support och stöd ges för individuell Mysore practice.

HOT YOGA

Hot yogan är en dynamiskt klass där yogarörelserna binds samman i olika sekvenser. Passet varieras från gång till gång och läraren sätter sin personliga prägel på klassen. Rummet är uppvärmt till ungefär 32 grader. Egen matta krävs. Passar alla nivåer.

RESTORATIVE YOGA

Restorative yoga innebär återhämtning och återuppbyggnad. Med hjälp av sk yogahjälpmedel i form av bolsters, klossar och filtar vilar vi olika yogapositioner för att skapa förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner och finna stillhet. Passar alla nivåer. 

ASHTANGA STEG 3

På Ashtanga Steg 3 arbetar vi med att förbereda dig för egen Mysore praktik. Vi gör hela stående sekvensen, delar av sittande och de avslutande rörelserna. Vi väver successivt in mer och mer självständig träning där lärare ger individuell feedback och ledning in i rörelserna.

HATHA FLOW

Hatha flow är en lugnare yogaform där positionerna hålls lite längre. Vi tar oss igenom solhälsningar, stående och sittande rörelser samt nedvarvning, vila och stillhet. Passar alla nivåer.

ROCKET VINYASA

Rocket Vinyasa är en dynamisk och utmanande yogaform som blandar rörelser från Ashtanga yogas första, andra och tredje serie. I Rocket-yogan finns många spännande armbalanser, inversioner och bakåtböjningar. Klassen lämpar sig för erfarna yogis.

MEDIYOGA

Mediayogan har sin grund i den klassiska Kundaliniyogan. Lugna rörelser utövas tillsammans med en medveten andning för att lösa upp blockeringar i vårt energisystem. Passet avslutas med en guidad kroppsscanning och meditation. Passar alla nivåer.