Ashtanga/Vinyasa flow 200 h

Hösten 2021 startar, för sjunde året i rad, Inbalance Yogalärarutbildning:
Ashtanga/Vinyasa flow 200 timmar.
På grund av den rådande corona- situationen har vi sänkt priset på utbildningen till
29 900 kr, inklusive moms, med möjlighet till delbetalning.
För mer information, mejla info@inbalance.se eller ring 0736 26 26 84.

Att gå Inbalance Yogalärarutbildning, innebär att du förutom en gedigen teoretisk och praktisk utbildning under fem månaders studietid får
– 200 lärarledda utbildningstimmar
– möjlighet att observera och assistera flera klasser i veckan med erfarna yogalärare
– kontinuerlig feedback från huvudlärarna på utbildningen
– jobba med din egen praktik – terminskort för Ht-2021 ingår i priset.

I takt med att intresset för yoga växer har behovet av kompetenta yogalärare ökat. Yogan erbjuder utveckling på många olika plan. Förr eller senare börjar man reflektera över existentiella frågor. Den inre processen måste få ta den tid den behöver. Vi på Inbalance tar fasta på detta och gör därför ett lärarprogram där du långsamt växer in i rollen.

Utbildningen består av teori och praktik och passar både dig som vill fördjupa dig i yogan och för dig som vill börja undervisa. Det är en lång process och bäst är förstås att gå in med tålamod och ett öppet sinne!

Vårt program, som leder till en lärarkompetens, innebär att du redan från starten av utbildningen, får börja guida och assistera/korrigera rörelser. Du får även vara med och observera och assistera ”riktiga” klasser på studion vilket ger en ovärderlig kunskap och erfarenhet i den kommande lärarrollen.
Du tar del av ett kompetent lärarteam, alla specialiserade inom sina respektive områden.
Du bör ha yogat regelbundet i minst ett år. Elever och lärare träffas under fem månaders tid, en helg var tredje till var fjärde vecka.

Utbildningen innehåll:

Asanas/ Ashtanga
Genomgångar/workshops, med fokus på linjering.
”Anpassningar”/ modifieringar och hur man använder hjälpmedel/ props i det fysiska yogautövandet.
Fysiska korrigeringar/”hands-on”.
Teoretisk anatomi.
Praktisk anatomi med bl.a. fokus på skeletala olikheter och hur man förebygger skador.
Guida sekvenser under observation med feedback.
Observera och assistera ”riktiga” klasser på studion.
Asanas /Vinyasa flow
Temaklasser/workshops med fokus på linjering: Framåt-fällande positioner, bakåt-böjande positioner, tvister, inversioner och armbalanser.
Sekvensering och hur man bygger upp en klass med utgångspunkt från tema och peakposition.
Lärarollen
Etik och ansvarsfrågor.
Filosofi
Filosofiska texter, Yogasutras och Bhagavadghita.
Hur filosofin blir relevant i vardagen och i det personliga yogautövandet.
Hur buddhismen influerat Yogasutras.
Yogans historia
Pranayama och meditation
Regelbundet utövande av krias, Hatha yogans renings/preparations övningar.
Regelbundet utövande av pranayama enligt Kaivalyadham-traditionen.
Andningens anatomi.
Genomgång och regelbundet utövande av meditation och meditationsstekniker.
Mantra
Mudras

Chakasystemet
Våra sju större chakran kopplat till grundegenskaper och beteendemönster.
Chakrapass och chakrameditationer.
Ayurveda
Doshorna, kroppstypernas kännetecken.
Elementen.
Att komma i balans med kost och yoga.

Sagt om utbildningen

”Först och främst vill jag tacka för allt jag har lärt mig och för att både du, Naomi och Eva verkligen har gett allt till oss alla. Ni har fantastisk kompetens och jag är verkligen mer än nöjd. Kunde inte ens drömma om att det skulle bli såhär bra. Detta är en utbildning som jag skulle rekommendera alla att gå oavsett för att undervisa eller för att fördjupa sin egna yogapraktik. Naomi och Eva är så kunniga och ger verkligen så mycket av sig själva. Strukturen på utbildningen är klockren, så mycket praktiska övningar, linjering och anatomi samtidigt som detta har varvats med yogisk filosofi, meditation, pranayama och mycket mer. En utbildningen som verkligen ger ett helhetsgrepp och som har förändrat mitt liv! Bästa valet jag har gjort!” 
– Josefin Persson, student 20/21

”Wow, vilken utbildning. En otroligt inspirerande utbildning med superengagerade och närvarande lärare! Känns som att det alltid fanns tid för frågor, funderingar och diskussioner. Man kände sig sedd som elev.
Min bild av yoga förändrades och breddades allt mer med utbildningens gång genom att lärare och gästföreläsare tog sig tiden att djupdyka i många olika områden inom teori, filosofi och praktik. Utbildningens styrka är att den är varierad och tidigt gör dig bekväm i rollen att guida andra. Att bli bekväm i rollen att leda är viktigt för att kunna ta till sig all kunskap om asanas och linjering som utbildningen ger och samtidigt applicera den i sin egen lärarroll. Naomis engagemang, kunskap och tålamod var närvarande genom hela utbildningen och det fanns alltid tid för att bemöta funderingar och diskutera olika frågeställningar. Inbalance är en väldigt personlig studio, vilket märktes både genom den fina kontakten mellan lärare och studenter samt gemenskapen oss studenter emellan. Man kände sig alltid sedd och hörd. Rekommenderar varmt den här yogalärarutbildningen!
– Anna Åslund, student 2020/2021

” Jag är verkligen supernöjd med utbildningen och glad att jag valde Inbalance lärarutbildning. Utbildningen har varit väldigt familjär och personlig, man har blivit sedd och det märks att du, Naomi och Eva har velat att vi ska trivas och få ut så mycket som möjligt av den. Jag har lärt mig enormt mycket under dessa månader”- Anna Källman, student 20/21
 
”Det har varit en fantastisk utbildning. Har fått en grundläggande kunskap i anatomi, linjering, korrigering och filosofi. Det har varit en bra balans mellan pass, fysisk ansträngning och föreläsningar/diskussions moment.  Jag är väldigt nöjd med hela upplägget. Känner sån enorm tacksamhet. Det har varit en fantastisk utbildning. Välbalanserad och otroligt givande. Naomi och Eva delar med sig av sina kunskaper på ett pedagogiskt och lärorikt sätt. Det finns en röd tråd genom hela utbildningen där olika moment och föreläsningar kompletterar varandra i exakt rätt tid. Jag är så otroligt glad att jag valde just denna yogalärarutbildning!”
– Felicia Skoog, student  20/21

”Jag tycker att hela utbildningen har varit fantastisk i hur den har planerats och hur de olika delarna har stärkt varandra kunskapsmässigt. Mycket av det vi fick lära oss återkom även hos gästföreläsare som även kunde tillföra nya perspektiv. Det gjorde att man fick tänka till och kunde koppla ihop både det fysiska med det mentala på ett annat sätt. Även om vi lärde oss mycket öppnade även utbildningen upp ens ögon för hur brett Yoga är och hur mycket man fortfarande har att lära, på ett positivt sätt. Jag uppskattar verkligen att det inte lärdes ut en väg att ”såhär ska det vara”, utan att vi fick en mall att sedan kunna anpassa till olika individer.  Att få ha haft Naomi och Eva som grund i utbildningen med komplement från många olika gästlärare har varit otroligt lärorikt”
– Alexandra Urefalk, student 20/21

”Jag har lärt mig otroligt mycket om teknik, linjering och korrigeringar. Överlag har hela upplägget på utbildningen varit jättebra! Är supertaggad på att fortsätta utbilda mig framöver och hålla i klasser! Saknar er redan! Den bästa investering jag har gjort. Jag har inte bara utvecklat min egen praktik och roll som lärare, jag har framförallt växt och utvecklats som person! 
– Vendela Breeze, student 20/21

”Höstens lärarutbildning var ännu mer givande än jag kunde föreställa mig. Naomi höll i större delen av utbildningen, och jag uppskattar hennes breda kunskap när det gäller linjering och korrigering. Eva kom in som en perfekt motpol, med sin yviga energi, och inkännande blick. Det var stort fokus på den fysiska praktiken, vilket gav mig verktyg att både fördjupa min egen praktik, men även i hur jag tar mig an lärarrollen. Det var en tuff höst, mitt i en pandemi, och den här utbildningen var verkligen en ljuspunkt som gav mening och stabilitet. Jag har lärt mig så otroligt mycket på den här tiden, och är glad att jag valde att gå utbildningen på Inbalance. Upplägget var mycket bra, med ett flertal intressanta gästföreläsare, där de olika ämnen knöts ihop till en välkurerad helhet. Jag kan varmt rekommendera den här utbildningen, oavsett om man vill gå vidare som yoga-lärare, eller bara fördjupa sin egen praktik”.
– Josefin Strid, student 20/21

”Jag vill främst tacka dig, Naomi, för ditt engagemang du lagt ner i utbildningen. Det märks att det är viktigt för dig att föra vidare yogatraditionen och få ut duktiga lärare som i sin tur kan dela med sig av, och sprida vidare yogan. Jag beundrar din praktik, din professionalism och förmåga att vara genuin.
Jag tar med mig all anatomi, kroppslig kännedom, linjering/korrigering, tips på övningar till mina egna klasser jag har. Jag blev även berikad med inspiration och känner att min kreativitet växte i mig. Personligen så lärde jag mig mer om min kropp, vilket jag kanske inte trodde skulle ske i denna kontext. Jag har skapat en helt ny praktik efter denna utbildning. Där jag jobbar delvis med min dynamiska, väldigt fysiska praktik, men också får in mer restorative/yin och meditation/andning som jag öppnat upp ögonen för i och med utbildningen. Det har fått mig att må bättre. Upplägget på utbildningen har varit tydligt och strukturerat och jag tycker samtliga föreläsare har varit väldigt proffsiga. Kontinuiteten med dig har varit väldigt bra eftersom dina ord etsat sig fast. Repetition är guld. Sen är det alltid välkommet med gästlärare. 
Jag kommer absolut rekommendera er utbildning”.
– Nathalie Eriksson/Danslärare och koreograf, student 2019/20

”Det har varit en fantastiskt grundlig och välbalanserad utbildning, så generöst, både med kunskap och kärlek. Jag har uppskattat enormt den gedigna och detaljerade kunskap vi fått om asanas, linjering etc. Det var bra att vi, redan så tidigt in i  utbildningen, slängdes in i att börja guida.  Nu när vi är färdiga känner jag att vi verkligen fått öva på att vara i lärarrollen. 
Pranayaman har öppnat upp ett nytt kapitel för mig och har blivit en daglig rutin, den i kombination med filosofin, yoga i vardagen och meditation har faktiskt vänt lite upp och ned på hela min inställning till yogan”. Jag är enormt tacksam för detta!”
– Student, 2019/20

”Det har varit fantastiskt, hur jag lärt mig om linjering och korrigeringar på ett sådant grundligt sätt, vilket gett en ny trygghet i praktiken och lärarrollen. Man känner av den kunskap som både Naomi och Eva har, den är helt central för utbildningen och ger oss så mycket så mycket vi inte kan få på andra platser. Nu i efterhand ser jag helheten i kursen och tycker balansen mellan de olika delarna är väldigt bra, även tidpunkten när de olika momenten introduceras. Jag är så glad att jag välde just den här utbildningen, det vara bara tur att jag såg den och direkt kände av Naomis kunskap. Nu känner jag mig så priviligerad som har fått ta del av den!” 
– Student, 2019/20

” Att göra min yogalärarutbildning på Inbalance har varit ett fantastiskt lyckat val. Ett mycket bra upplägg på hela kursen, fint varvat mellan teori och praktik. Proffsiga lärare, intressanta föreläsningar och ett unikt fint bemötande. Känner mig verkligen grundad för att våga kliva in i yoga-lärarrollen”.
Miriam Grosin
– Student, 2019/20

” När jag börjar tänka på alla moment så är det ju otroligt mycket som har rymts i den hör utbildningen. Jag har fått ut mer av den än vad jag hade förväntat mig! Otroligt bra asana-teknik. Vi har verkligen gått in grundligt i varje position i framförallt den stående sekvensen. Väldigt roligt med temaklasser. Jag tycker det har varit fint invävt med pranayama, meditation och chakrapass under hela perioden. Det har stäändigt varit närvarade och jag känner att det har satt sig och fått utvecklats. 
Bra med instuderingsuppgifterna mellan träffarna, det har hållit igång hjärnan.
Spännande med Ayurveda, mantran och mudras! Det har varit lagom mycket med det.
Otroligt fin, generös och gedigen lärarutbildning! Jag har utvecklats mer än vad jag vågade hoppas på. Naomi och Eva är ett oslagbart team som med sina starka kunskaper inom respektive område, verkligen kompletterar varandra. Jag kan varmt rekommendera den till alla som vill fördjupa sig i Ashtaga Vinyasa och Vinyasa flow”.
Anna Lagerkvist, student 2019/20

” När jag tänker tillbaka så sammanfattar jag utbildningen med ett leende på läpparna. Det var precis vad jag sökte (och lite till!). Fantastiska lärare (Naomi och Eva) med superfin balans mellan kunskaps-delande, inspiration, ”pushing” och lyhördhet. Gästföreläsarna gjorde också ett kanonjobb. Jag uppskattar verkligen mångfalden på ämnena och föreläsare! Jag har fått med mig allt som jag önskade inför utbildningen och är inspirerad att fortsätta utveckla min praktik och dela yogan vidare. Det är ett kvitto på en mycket väl utförd utbildning. Rekommenderar kursen med hela mitt hjärta”
Hampus Blomberg, student, 2019/20

”Det är en utbildning som ger en väldigt bra grund. En utbildning för alla som vill lära sig om yoga, för egen skull eller för att guida andra. Att få vara på en studio och observera och assistera verkliga klasser under utbildningens gång ger väldigt mycket. Det förbereder väldigt väl för att hålla egna klasser. Naomi och Eva skapar ett tillåtande klimat och håller ihop gruppen på ett varsamt sätt. De båda har otroligt mycket kunskap som de delar med sig av. Alla föreläsare och lärare under utbildningen ger så mycket av sig själva, sin kompetens och sina perspektiv vilket ger oss deltagare bred och djup kunskap och mer insikt om yoga. Jag har fått många insikter om mig själv och hur jag kan praktisera yoga för resten av mitt liv”.
– Student, läsåret 2018
 
”Bli inspirerad och utmana dig själv. Med hjälp av Stockholms bästa yogalärare och föreläsare får du en fantastisk resa där du lär dig allt du behöver för att bli en trygg och kunnig yogalärare”. 
– Student, läsåret 2018
 
”En gedigen och bred utbildning med kunniga och inspirerande lärare! Alla lärare var oerhört kunniga inom sina områden och öppna för frågor och funderingar. Ett varmt och välkomnande klimat ramade in utbildningen. Utbildningen överträffade mina förväntningar!”
– Student, läsåret 2018
 
”För att få en ingående, omfattande utbildning inom Ashtanga/vinyasa, både för sin egen praktik men även för att känna sig säker i ledarrollen ska du gå denna utbildning! Vill du dessutom få en utökad förståelse om yoga som livsstil, inte bara den fysiska och mentala aspekten. Duktiga och professionella lärare som besitter en otroligt omfattande kunskap inom yogans alla områden!”
– Student, läsåret 2018
 
”Yogalärarutbildningen på Inbalance överträffade alla mina förväntningar. Genom att vi direkt fick börja instruera och korrigera skapades ett djup i kunskaperna som då också flyttades från ”papperet” till fingerspetsarna. Naomi och Eva har båda enastående kunskaper som bildar en stabil grund. Tillsammans med alla inspirerande och kompetenta gästlärare skapades en fantastisk bredd på utbildningen. Jag kan varmt rekommendera Inbalance till alla som är intresserade av en riktig kvalitetsutbildning!” 
– Student, läsåret 2018
”En mycket bra och bred utbildning som också väcker intresset för att fortsätta fördjupa sina kunskaper i de enskilda ämnena. Lärarna, såväl ansvariga som gästlärare, är oerhört erfarna och kunniga. Inbalance som studio är också väldigt familjär och känns lite som ett andra hem, så långt från yogafabrik man kan komma. Jag är så glad att jag valde just den här studion för min TT”
-Åsa Petrén, student 17/18

”Utbildningen på Inbalance är en liten juvel bland Stockholms olika yogalärarutbildningar. Med flera års erfarenhet som både lärare och student har Naomi skapat en varm och personlig utbildning sprängfylld av fantastiska lärare och yogiska djupdykningar. En fantastisk resa!”
-Hanna Moritz

”Denna utbildning höll toppkvalitet. Lärarnas respektive specialistkompetenser kom till sin rätt, och samtliga lärare hade förmågan att verkligen kommunicera samt förmedla sina kunskaper. Som student kände man sig sedd och hörd under hela utbildningen. En central del av utbildningen var den unika kombinationen mellan teoretiska och praktiska moment, och att de teoretiska momenten omsattes i ett konkret ”görande”. De lärarledda timmarna där vi studenter fick utöva våra nyförvärvade kunskaper ”på golvet” gjorde hela skillnaden, de fick oss att växa. Naomi Grosins unika kunnande inom linjering, assistering och asanas skapade också de optimala förutsättningarna för oss studenter att känna oss säkra och trygga i vår lärarroll och i våra nya kunskaper”.
– Student, läsåret 2017

Vi som undervisar på utbildningen

Naomi Grosin

Studioägare & Lärare

Naomi började utöva yoga 1995 och har undervisat sedan 2000. Några år senare, 2005, öppnade hon Inbalance på Södermalm. Många resor till Indien och andra delar av världen har det blivit av med åren för att studera för utvalda lärare, b. la. Sri K Patthabi Jois, Sharat Rangaswami, Richard Freeman, Maty Ezraty, Rolf Naujokat, Ron Ried, John Scott, Sara Powers, och Paul Grilley…

Eva Ericsson

Lärare

Eva har en internationell bakgrund och tillbringade stora delar av 80-talet i andra länder. Hennes bas att arbeta med rörelse skapade hon genom dansen. Hon studerade dans i USA och tog yoga och meditationsklasser som ett komplement till dansen. Genom åren har hon haft glädjen att möta och praktisera för…

Carina Schütt

Lärare

Carina har en bakgrund med akademiska studier inom beteendevetenskap. Sedan hennes första möte med yoga år 2000 har hon studerat och fördjupat sina kunskaper både i Sverige och utomlands. Carina jobbar även som pilatestränare och besitter gedigna anatomiska kunskaper som hon applicerar i sin undervisning. ”Breathe and connect..”

Marie Androv

Lärare

Marie är Ayurvedisk hälsorådgivare utbildad i Sverige för Dr Sangeeta Balaprakash, Indien och USA för Dr Vasant Lad, med erfarenhet från sjukhus i Indien. Hon är mindfulnesslärare för Jack Kornfield och Tara Brach vid UC Berkeley, och MediYoga terapeut för Göran Boll, och har under flera år varit föreståndare och ansvarig för fortutbildningen i MediYoga vid Depression vid MediYoga Institutet, Stockholm. Hon leder mindfulness och yoga, utvecklande samtal, och föreläser både privat och på företag i sitt företag Självtrygg. På utbildningen kommer Marie att undervisa i ayurveda.

Luke Bennett

Ostepat

Luke är osteopat sedan 2011och utbildad vid Stockholm College of Osteopathic Medicine där han sedan 2012 även undervisar neurologi, differentialdiagnostik och anamnestagning. Luke har praktiserat yoga sedan 2005 och arbetar återkommande med att kombinera och integrera osteopati med individuellt anpassad yoga. På Inbalance lärarutbildning undervisar Luke i anatomi, biomekanik och vävnadslära.

Lena Järpsten

Lärare

Lena har sin bakgrund inom träning, kroppsterapi och yoga. Hon är Yoga Alliance Certifierad och har i över ett decennium spenderat långa perioder i Indien för att fördjupa sig i yoga, meditation och dans

Jenny Lindgren

Yinyogalärare

Jenny har studerat och praktiserat yoga, meditation och yogisk filosofi i över 20 år och har genomfört flertalet yogalärarutbildningar och fördjupningar. Hon driver yogastudion Skimra Yoga sedan 2010 samt är i slutskedet av sin 4,5-åriga osteopat-utbildning. Hon ansvarar för Yin yoga delen av utbildningen.

Guy Powiecki

Lärare

Guy first encountered yoga in an academic setting, specialising in Indian religions and Buddhism, while studying for a theology degree. Before working with yoga Guy also studied and worked as a personal trainer and nutritional adviser. As a practitioner he sees the importance of practicing asana, pranayama and meditation as mutually supporting forms for spiritual growth. Guy discovered pranayama through Paul Dallaghan and is now a dedicated and senior student of, classical pranayama master, Sri O.P. Tiwari having been authorized to teach pranayama by him. Guy has studied Ashtanga Vinyasa with Richard Freeman, David Swenson and Chuck Miller. In learning meditation he spent time with a number of Buddhist teachers, from both Tibetan and Theravadan traditions, but more recently with a focus on Vipassana practice in the Mahasi Sayadaw lineage. Guy’s knowledge of the breath has been broadened by his interest in free diving.

Lou Åberg

Lärare

Lou Åberg har undervisat yoga sedan 2003 och hämtar inspiration ur en mängd olika traditioner. Hon är utbildad inom Hatha, Vinyasa, Kundalini & Yin yoga. Lou bor på Gotland och undervisar där samt i Sthlm och på retreats utomlands. Hon skriver även en krönika för tidningen Inspire. Hennes fokus är ofta de mer filosofiska och andliga aspekterna inom de olika traditionerna. På utbildningen kommer Lou att undervisa i Hasta Mudras, handpositonernas effekter på kroppens energikanaler, Mantra/Chanting och Indisk/Vedisk mytologi. På utbildningen kommer Lou att undervisa i:

– Hasta Mudras / handpositonernas effekter på kroppens energikanaler och dess relation till de olika elementen. Hur vi kan fördjupa såväl vår meditationspraktik som asanapraktiken med användadet av mudras.
– Mantra / Chanting. Hur vi med Mantras på bla Sanskrit och Gurmukh kan få en förståelse för den andliga betydelsen av de gamla yogiska skrifterna som ofta var skrivna för att reciteras. Forskning har visat att mantra ökar blodtillförsel till frontal loberna och parietal loberna. När det sker ger det många positiva effekter både för kroppen och sinnet.
– Indisk /Vedisk mytologi. De gamla Indiska skrifterna har en mängd olika mytologier och liknelser vid vår egen mänskliga natur. Vi får ta del av t.ex föreställningen av Shiva/ Shakti energin. Hur de gamla myterna kan ha betydelse för din egen praktik och hur man kan använda sig av dessa berättelser i sin egen undervisning.

INBALANCE YOGALÄRARUTBILDNING

Inbalance yogalärarutbildning är registrerad med Yoga Alliance. Detta innebär att innehåll, upplägg och kvalitet följer och granskas av Yoga Alliance organisation.

DATUM & TIDER

Vi startar upp följande helger i oktober:
8-10 samt 29-31 oktober. Kl. 09.00-18.00 fredag – söndag.

Därefter ses vi följande datum och tider:
19-21 november
17-19 december
7-9 januari 2022
28-30 januari 2022
18-20 februari 2022
18-20 mars 2022
Fredagar kl. 17.00-21.00
Lördagar kl. 09.00-18.00
Söndag kl. 09.00-18.00

 

PRIS

På grund av den rådande corona- situationen har vi beslutat att sänka priset på utbildningen
till 29. 000 kr (inkl moms) med möjlighet till överenskommen delbetalning.

ANMÄLAN

Maila oss din intresseanmälan på info@inbalance.se
För direkt kontakt ring 0736 26 26 84.