Sagt om yogalärarutbildningen

Malin Wängelin
”Yogalärarutbildningen hos Inbalance var allt jag förväntade mig och mycket mer. Jag är så oerhört tacksam över all gemenskap, glädje och inspiration som jag fått ta emot och uppleva. Under utbildningen fick jag ta del av all otrolig kunskap och erfarenhet som Naomi och Eva har och lär ut på ett pedagogiskt, detaljerat och strukturerat vis. Tillsammans med gästföreläsare i exempelvis anatomi, historia, filosofi, pranayama och ayurveda ger utbildningen en fantastisk grund för dig som vill lära ut yoga. Utöver det gav utbildningen mig en ordentlig fördjupning och utveckling i min egen yoga och hur jag praktiserar idag. Som nyexaminerad från utbildningen känner jag att jag har den kunskap och grund jag behöver för att börja undervisa på egen hand. För dig som funderar på att ta nästa steg i din yogaresa så kan jag starkt rekommendera utbildningen hos Inbalance!”
Gick Inbalance YTT – 21/22

Andreas Axelsson
”Jag är oerhört tacksam för en fantastiska bra utbildning och för ett tryggt och kärleksfullt ledarskap. Det var en bra balans mellan praktik, teori, yogapass och föreläsningar. Jag har verkligen uppskattat alla inspirerande gästlärare som bidragit med berikande kunskap och expertis inom sina områden. Det var väldigt bra och utvecklande att vi fick så mycket tid att guida varandra samt assistera klasser. Jag vill rikta ett tack till dig Naomi för ditt orubbliga engagemang som tar sig i uttryck i den kunskap du vill förmedla och i den tydlighet och med den närvaro som du stöttat oss genom utbildningen. Jag har uppskattat den dynamik som Naomi och Eva har skapat tillsammans och vill tacka er båda för en oförglömlig upplevelse och resa som jag är otroligt tacksam för. Ni ger en kvalitativ, motiverande och varierad kurs som lägger en stabil grund för en framtid som yogalärare” , Gick Inbalance YTT – 21/22

Anna Argus
”Det var jättebra med hela upplägget och uppdelningen av Ashtanga / Vinyasa flow. Genomgångarna var pedagogiska och ett tydligt kursmaterialet som jag kommer att ha mycket användning av i framtiden.
Naomi och Eva har så mycket kunskap och erfarenhet som ni lär ut på ett otvunget och prestigelöst sätt- så proffsigt! Jag har lärt mig det jag ville och mer därtill.
Jag uppskattade de komprimerade kursdagarna med högt tempo i undervisningen. Det var jättebra att det sedan var några veckor mellan tillfällena.
Jag är så glad att jag valde Inbalance yogalärarutbildning. I och med att jag inte bor i Stockholm så var det lite av en chansning som jag är så nöjd med! Jag är även glad över att jag valde en utbildning på plats och inte online. Naomi och Eva- TACK så mycket för ert engagemang och öppenhjärtlighet” 
Gick Inbalance YTT -21/22

Fabian Unghanse Macklin
”Upplägget och innehållet var väldigt genomtänkt och bra. Att utbildningen var utspridd över fem månader med träffar var tredje/fjärde helg gav möjlighet att förankra och integrera all kunskap, både praktiskt, på yogamattan samt i livet. Jag uppskattade att vi tidigt i utbildningen fick möjlighet att träna på att guida varandra. Det var värdefullt och lärorikt att under hela utbildning ha möjlighet att observera/assistera andra lärare på studion. Alla lärare på utbildningen hade hög kunskap inom sina respektive områden och varje helg var en bra mix mellan teori och praktik. Naomis kunskap och kärlek till skadefri yoga genomsyrade hela kursen. Det kändes väldigt lyxigt att få så mycket teknik-tips och att få öva på fysiska korrigering. Min egen yogapraktik har utvecklats massor tack vare all den teknik vi fick under yogapassen. Naomi, Eva och de andra lärarnas engagemang för denna utbildning är på väldigt hög nivå. Utbildningen gav mig en fördjupa kunskap om yoga och alla dess delar samt utvecklade min asana praktik och gav mig verktyg för att leva mer i harmoni. Jag skulle rekommendera denna utbildning till alla” .
Gick Inbalance YTT – 21/22

Josefin Strid
”Höstens lärarutbildning var ännu mer givande än jag kunde föreställa mig. Naomi höll i större delen av utbildningen, och jag uppskattar hennes breda kunskap när det gäller linjering och korrigering. Eva kom in som en perfekt motpol, med sin yviga energi, och inkännande blick. Det var stort fokus på den fysiska praktiken, vilket gav mig verktyg att både fördjupa min egen praktik, men även i hur jag tar mig an lärarrollen. Det var en tuff höst, mitt i en pandemi, och den här utbildningen var verkligen en ljuspunkt som gav mening och stabilitet. Jag har lärt mig så otroligt mycket på den här tiden, och är glad att jag valde att gå utbildningen på Inbalance. Upplägget var mycket bra, med ett flertal intressanta gästföreläsare, där de olika ämnen knöts ihop till en välkurerad helhet. Jag kan varmt rekommendera den här utbildningen, oavsett om man vill gå vidare som yoga-lärare, eller bara fördjupa sin egen praktik”.
Gick Inbalance YTT- 20/21

Felicia Skoog
”Det har varit en fantastisk utbildning. Har fått en grundläggande kunskap i anatomi, linjering, korrigering och filosofi. Det har varit en bra balans mellan pass, fysisk ansträngning och föreläsningar/diskussions moment.  Jag är väldigt nöjd med hela upplägget. Känner sån enorm tacksamhet. Det har varit en fantastisk utbildning. Välbalanserad och otroligt givande. Naomi och Eva delar med sig av sina kunskaper på ett pedagogiskt och lärorikt sätt. Det finns en röd tråd genom hela utbildningen där olika moment och föreläsningar kompletterar varandra i exakt rätt tid. Jag är så otroligt glad att jag valde just denna yogalärarutbildning!”
Gick Inbalance YTT- 20/21

Anna Åslund
”Wow, vilken utbildning. En otroligt inspirerande utbildning med superengagerade och närvarande lärare! Man kände sig sedd som elev. Min bild av yoga förändrades och breddades allt mer med utbildningens gång genom att lärare och gästföreläsare tog sig tiden att djupdyka i många olika områden inom teori, filosofi och praktik. Utbildningens styrka är att den är varierad och tidigt gör dig bekväm i rollen att guida andra. Att bli bekväm i rollen att leda är viktigt för att kunna ta till sig all kunskap om asanas och linjering som utbildningen ger och samtidigt applicera den i sin egen lärarroll. Naomis engagemang, kunskap och tålamod var närvarande genom hela utbildningen och det fanns alltid tid för att bemöta funderingar och diskutera olika frågeställningar. Inbalance är en väldigt personlig studio, vilket märktes både genom den fina kontakten mellan lärare och studenter samt gemenskapen oss studenter emellan. Man kände sig alltid sedd och hörd. Rekommenderar varmt den här yogalärarutbildningen!
Gick Inbalance YTT – 20/21

Anna Lagerkvist
” När jag börjar tänka på alla moment så är det ju otroligt mycket som har rymts i den hör utbildningen. Jag har fått ut mer av den än vad jag hade förväntat mig! Otroligt bra asana-teknik. Vi har verkligen gått in grundligt i varje position i framförallt den stående sekvensen. Väldigt roligt med temaklasser. Jag tycker det har varit fint invävt med pranayama, meditation och chakrapass under hela perioden. Det har stäändigt varit närvarade och jag känner att det har satt sig och fått utvecklats. 
Bra med instuderingsuppgifterna mellan träffarna, det har hållit igång hjärnan.
Spännande med Ayurveda, mantran och mudras! Det har varit lagom mycket med det.
Otroligt fin, generös och gedigen lärarutbildning! Jag har utvecklats mer än vad jag vågade hoppas på. Naomi och Eva är ett oslagbart team som med sina starka kunskaper inom respektive område, verkligen kompletterar varandra. Jag kan varmt rekommendera den till alla som vill fördjupa sig i Ashtanga Vinyasa och Vinyasa flow”.
Gick Inbalance YTT – 2019/20

Nathalie Eriksson/Danslärare och koreograf
”Jag vill främst tacka dig, Naomi, för ditt engagemang du lagt ner i utbildningen. Det märks att det är viktigt för dig att föra vidare yogatraditionen och få ut duktiga lärare som i sin tur kan dela med sig och sprida yogan  yogan. Jag beundrar din praktik, din professionalism och förmåga att vara genuin.
Jag tar med mig all anatomi, kroppslig kännedom, linjering/korrigering, tips på övningar till mina egna klasser. Jag blev berikad med inspiration och kreativiteten inom mig växte. Jag lärde mig mer om min kropp och har skapat en helt ny praktik efter utbildningen, både dynamiskt fysiskt men där jag även väver in mer restorative/yin och meditation/pranayama. Upplägget på utbildningen har varit tydligt, strukturerat och  samtliga föreläsare har varit väldigt proffsiga. Kontinuiteten med dig, Naomi, har varit väldigt bra, dina ord har etsats sig fast. Repetition är guld. Jag rekommendera varmt Inbalance yogalärarutbildning”.
Gick Inbalance YTT 2019/20

Hampus Blomberg
” När jag tänker tillbaka så sammanfattar jag utbildningen med ett leende på läpparna. Det var precis vad jag sökte (och lite till!). Fantastiska lärare (Naomi och Eva) med superfin balans mellan kunskaps-delande, inspiration, ”pushing” och lyhördhet. Gästföreläsarna gjorde också ett kanonjobb. Jag uppskattar verkligen mångfalden på ämnena och föreläsare! Jag har fått med mig allt som jag önskade inför utbildningen och är inspirerad att fortsätta utveckla min praktik och dela yogan vidare. Det är ett kvitto på en mycket väl utförd utbildning. Rekommenderar kursen med hela mitt hjärta”
 Gick Inbalance YTT 2019/20

Elizabeth Åkerstedt
”Jag är supernöjd med utbildningen, det kändes att det fanns en röd tråd genom hela upplägget. Jag gillade att vi repeterade moment igenom hela utbildningen, det passade mitt sätt att ta in och förankra ny kunskap. Teknik/linjering/temaklasser/träna på att guida/ korrigeringsdelarna var jätte lärorika, grundliga och detaljrika. Jättebra att vi fick börja guida på ett tidigt stadium. Uppskattade den feedback vi fick, både”ris och ros” som var mycket lärorik och gav oss vägledning i lärarrollen. Det gav även mycket att få gå ”bredvid” och observera/assistera klasser på studion. Jag blev väldigt inspirerad av Naomi och Eva som höll ihop utbildningen på ett skickligt och fint sätt tillsammans med gästföreläsare. Ni har spridit värme och ”sett” alla elever. Det kändes det att det var ”högt i tak” och att man kunde fråga om vad som helst. Utbildningen ger en bra grund oavsett om man ska använda den för egen del eller bli yogalärare. Jag har lärt mig enormt mycket och vill börja hålla klasser så snart som möjligt.”
Gick Inbalance YTT -21/22

 

 

Alexandra Urefalk
”Jag tycker att hela utbildningen har varit fantastisk i hur den har planerats och hur de olika delarna har stärkt varandra kunskapsmässigt. Mycket av det vi fick lära oss återkom även hos gästföreläsare som även kunde tillföra nya perspektiv. Det gjorde att man fick tänka till och kunde koppla ihop både det fysiska med det mentala på ett annat sätt. Även om vi lärde oss mycket öppnade även utbildningen upp ens ögon för hur brett Yoga är och hur mycket man fortfarande har att lära, på ett positivt sätt. Jag uppskattar verkligen att det inte lärdes ut en väg att ”såhär ska det vara”, utan att vi fick en mall att sedan kunna anpassa till olika individer.  Att få ha haft Naomi och Eva som grund i utbildningen med komplement från många olika gästlärare har varit otroligt lärorikt”
Gick Inbalance YTT -20/21