Yogalärarutbildning

 

 

Info möte 20/10 kl. 17.30-18.30 Hösten -18 drar en ny omgång av Inbalance 200 h RYS yogalärarutbildning i Ashtanga & Vinyasa flow igång.  

Att gå Inbalance Yogalärarutbildning, innebär att du förutom en gedigen teoretisk och praktisk utbildning under fem månaders studietid får:

 • observera och assistera flera klasser i veckan med erfarna yogalärare.
 • kontinuerligt träffa huvudlärarna för personlig utveckling.
 • jobba med din egen praktik-  gratis yogakort ingår under utbildningstiden.
 • undervisningen är på svenska. (Kan vara skönt att diskutera sutror och anatomiska begrepp och termer på svenska).

I takt med att intresset för yoga växer har behovet av kompetenta yogalärare ökat.
Yogan erbjuder en utveckling på många olika plan, förutom den fysiska aspekten börjar man förr eller senare reflektera över existentiella frågor. De inre processer som sätts igång måste få ta den tid de behöver. Vi på Inbalance tar fasta på detta och gör därför ett lärarprogram där du växer in i rollen långsamt.

Utbildningen består av både teori och praktik och passar dig som vill fördjupa dig och komma vidare i yogan och för dig som så småningom vill börja undervisa. Det är en lång process och bäst är förstås att gå in med tålamod och öppet sinne!

Yogautbildningen på Inbalance skiljer sig något från andra utbildningsprogram. Vårt program, som ska leda till en lärarkompetens, innebär att man redan från starten av utbildningen får vara med och observera, assistera och träna på att leda delar av klasser. Vi strävar efter att du förankrar det du lär dig både teoretiskt och praktiskt och växer in i lärarrollen på ett naturligt sätt. Vi kommer begränsa antalet elever till maximalt sexton personer. Du bör ha yogat regelbundet i minst ett år. Elever och lärare träffas under sex månaders tid, en helg i månaden och en klass/veckan för observering/assistering/. Du tar del av ett kompetent lärarteam, alla specialiserade inom sina respektive områden.

Utbildning äger rum på yogastudion Inbalance på Södermalm i Stockholm.

Terminskort för Ht-18 ingår i priset.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller en teoretisk och praktisk del.

Asanas / Praktik:
Egen regelbunden praktik
Rörelsers linjering
Läsa av kroppar
Justeringar och fysiska korrigeringar
Modifieringar av rörelser.
Observera och assistera ”riktiga” klasser.
Instruera delar av och i slutet leda en hel klass.
Pranayama
Meditationstekniker
Mantra
Mudras
Vinyasa flow:
Sekvensering
Arbeta med teman
Yin yoga:
Filosofi
Grundläggande positioner
Sekvensering
Chakasystemet:
Grundegenskaper
Kopplade till fysiska symtom och sjukdomstillstånd
Anatomi:
Kroppsanatomi
Biomekanik
Vävnadslära
Filosofi:
Yogans historia
Filosofiska texter, Yogasutras, Bhagavadghita
Hur filosofin blir relevant i det personliga yogautövandet
Skillnad mellan tantrisk och klassisk yoga
Hur buddhismen influerat Yogasutras
Ayurveda

Vi som undervisar på utbildningen

Naomi Grosin

Lärare

Naomi började utöva yoga 1995 och har undervisat sedan 2000. Några år senare, 2005, öppnade hon Inbalance på Södermalm. Många resor till Indien och andra delar av världen har det blivit av med åren för att studera för utvalda lärare, b. la. Sri K Patthabi Jois, Sharat Rangaswami, Richard Freeman, Maty Ezraty, Rolf Naujokat, Ron Ried, John Scott, Sara Powers, och Paul Grilley…

Luke Bennett

Ostepat

Luke är osteopat sedan 2011och utbildad vid Stockholm College of Osteopathic Medicine där han sedan 2012 även undervisar neurologi, differentialdiagnostik och anamnestagning. Luke har praktiserat yoga sedan 2005 och arbetar återkommande med att kombinera och integrera osteopati med individuellt anpassad yoga. På Inbalance lärarutbildning undervisar Luke i anatomi, biomekanik och vävnadslära.

Lena Järpsten

Lärare

Lena har sin bakgrund inom träning, kroppsterapi och yoga. Hon är Yoga Alliance Certifierad och har i över ett decennium spenderat långa perioder i Indien för att fördjupa sig i yoga, meditation och dans

Jenny Lindgren

Yinyogalärare

Jenny har studerat och praktiserat yoga, meditation och yogisk filosofi i över 20 år och har genomfört flertalet yogalärarutbildningar och fördjupningar. Hon driver yogastudion Skimra Yoga sedan 2010 samt är i slutskedet av sin 4,5-åriga osteopat-utbildning. Hon ansvarar för Yin yoga delen av utbildningen.

Eva Ericsson

Lärare

Eva har en internationell bakgrund och tillbringade stora delar av 80-talet i andra länder. Hennes bas att arbeta med rörelse skapade hon genom dansen. Hon studerade dans i USA och tog yoga och meditationsklasser som ett komplement till dansen. Genom åren har hon haft glädjen att möta och praktisera för…

Carina Schütt

Carina har en bakgrund med akademiska studier inom beteendevetenskap. Sedan hennes första möte med yoga år 2000 har hon studerat och fördjupat sina kunskaper både i Sverige och utomlands. Carina jobbar

INBALANCE YOGALÄRARUTBILDNING

Inbalance yogalärarutbildning är godkänd och certifierad av Yoga Alliance. Detta innebär att innehåll, upplägg och kvalitet följer och granskas av Yoga Alliance ...organisation

DATUM & TIDER

Vi startar upp med två helger i augusti:
17-20 samt 25-27.

 • 15-17 september - 2017
 • 6-8 oktober - 2017
 • 27-29 oktober - 2017
 • 24-26 november - 2017
 • 15-17 december - 2017
 • 12-14 januari - 2018
 • 19-21 januari - 2018

Ungefärliga tider för dessa helger är:

 • Fredagar kl 17-21
 • Lördagar kl. 14-20
 • Söndagar kl. 9-16

PRIS

Utbildningen kostar 33.000 kr inkl moms.
Early bird pris fram t.o.m 31 maj 29.500 kr.
Kostnaden kan delas upp på tre delbetalningar.

Anmälningsavgiften motsvarande 10% av totalen dvs 3 300 kr ska vara Inbalance tillhanda senast den 30 juni. Återbetalning sker endast mot uppvisande av läkarintyg.

Läs mer om våra villkor här.

ANMÄLAN

Maila oss din intresseanmälan och boka in ett av våra inforamtionsmöten. Säkra sedan din plats genom att betala in anmälningsavgiften.