Yogalärarutbildning

Hösten 2019 startar, för femte året i rad, Inbalance Yogalärarutbildning Ashtanga/Vinyasa flow 200 timmar. Välkommen på informationsmöte, följande fredagar kl. 17.30-18.30 (Mariatorget, Wollmar Yxkullsgatan 1). Mejla in ditt intresse.
15/3,  12/4,  10/5,  24/5

 Att gå Inbalance Yogalärarutbildning, innebär att du förutom en gedigen teoretisk och praktisk utbildning under fem månaders studietid får:

 • Observera och assistera flera klasser i veckan med erfarna yogalärare.
 • Kontinuerligt träffa huvudlärarna för personlig utveckling.
 • Jobba med din egen praktik-  gratis yogakort ingår under utbildningstiden.
 • Arbeta intimt i mindre grupp. Vi tar endast in 16 deltagare.

I takt med att intresset för yoga växer har behovet av kompetenta yogalärare ökat.
Yogan erbjuder en utveckling på många olika plan, förutom den fysiska aspekten börjar man förr eller senare reflektera över existentiella frågor. De inre processer som sätts igång måste få ta den tid de behöver. Vi på Inbalance tar fasta på detta och gör därför ett lärarprogram där du växer in i rollen långsamt.

Utbildningen består av både teori och praktik och passar dig som vill fördjupa dig och komma vidare i yogan och för dig som så småningom vill börja undervisa. Det är en lång process och bäst är förstås att gå in med tålamod och öppet sinne!

 Vårt program, som ska leda till en lärarkompetens, innebär att man redan från starten av utbildningen får vara med och observera, assistera och träna på att leda delar av klasser. Vi strävar efter att du förankrar det du lär dig både teoretiskt och praktiskt och växer in i lärarrollen på ett naturligt sätt. Vi kommer begränsa antalet elever till maximalt sexton personer. Du bör ha yogat regelbundet i minst ett år. Elever och lärare träffas under fem månaders tid, en helg var tredje till var fjärde vecka, och en klass/vecka för observering/assistering. Du tar del av ett kompetent lärarteam, alla specialiserade inom sina respektive områden.

Sagt om utbildningen:
”En mycket bra och bred utbildning som också väcker intresset för att fortsätta fördjupa sina kunskaper i de enskilda ämnena. Lärarna, såväl ansvariga som gästlärare, är oerhört erfarna och kunniga. Inbalance som studio är också väldigt familjär och känns lite som ett andra hem, så långt från yogafabrik man kan komma. Jag är så glad att jag valde just den här studion för min TT” -Åsa Petrén

”Utbildningen på Inbalance är en liten juvel bland Stockholms olika yogalärarutbildningar. Med flera års erfarenhet som både lärare och student har Naomi skapat en varm och personlig utbildning sprängfylld av fantastiska lärare och yogiska djupdykningar. En fantastisk resa!” -Hanna Moritz

”Denna utbildning höll toppkvalitet. Lärarnas respektive specialistkompetenser kom till sin rätt, och samtliga lärare hade förmågan att verkligen kommunicera samt förmedla sina kunskaper. Som student kände man sig sedd och hörd under hela utbildningen. En central del av utbildningen var den unika kombinationen mellan teoretiska och praktiska moment, och att de teoretiska momenten omsattes i ett konkret ”görande”. De lärarledda timmarna där vi studenter fick utöva våra nyförvärvade kunskaper ”på golvet” gjorde hela skillnaden, de fick oss att växa. Naomi Grosins unika kunnande inom linjering, assistering och asanas skapade också de optimala förutsättningarna för oss studenter att känna oss säkra och trygga i vår lärarroll och i våra nya kunskaper”. – Student, läsåret 2017

Terminskort för Ht-19 ingår i priset.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller en teoretisk och praktisk del.

Asanas / Praktik:
Egen regelbunden praktik
Rörelsers linjering
Läsa av kroppar
Justeringar och fysiska korrigeringar
Modifieringar av rörelser.
Observera och assistera ”riktiga” klasser.
Instruera delar av och i slutet leda en hel klass.
Pranayama
Meditationstekniker
Mantra
Mudras
Vinyasa flow:
Sekvensering
Arbeta med teman
Yin yoga:
Filosofi
Grundläggande positioner
Sekvensering
Chakasystemet:
Grundegenskaper
Kopplade till fysiska symtom och sjukdomstillstånd
Anatomi:
Kroppsanatomi
Biomekanik
Vävnadslära
Filosofi:
Yogans historia
Filosofiska texter, Yogasutras, Bhagavadghita
Hur filosofin blir relevant i det personliga yogautövandet
Skillnad mellan tantrisk och klassisk yoga
Hur buddhismen influerat Yogasutras
Ayurveda

Vi som undervisar på utbildningen

Naomi Grosin

Lärare

Naomi började utöva yoga 1995 och har undervisat sedan 2000. Några år senare, 2005, öppnade hon Inbalance på Södermalm. Många resor till Indien och andra delar av världen har det blivit av med åren för att studera för utvalda lärare, b. la. Sri K Patthabi Jois, Sharat Rangaswami, Richard Freeman, Maty Ezraty, Rolf Naujokat, Ron Ried, John Scott, Sara Powers, och Paul Grilley…

Luke Bennett

Ostepat

Luke är osteopat sedan 2011och utbildad vid Stockholm College of Osteopathic Medicine där han sedan 2012 även undervisar neurologi, differentialdiagnostik och anamnestagning. Luke har praktiserat yoga sedan 2005 och arbetar återkommande med att kombinera och integrera osteopati med individuellt anpassad yoga. På Inbalance lärarutbildning undervisar Luke i anatomi, biomekanik och vävnadslära.

Lena Järpsten

Lärare

Lena har sin bakgrund inom träning, kroppsterapi och yoga. Hon är Yoga Alliance Certifierad och har i över ett decennium spenderat långa perioder i Indien för att fördjupa sig i yoga, meditation och dans

Eva Ericsson

Lärare

Eva har en internationell bakgrund och tillbringade stora delar av 80-talet i andra länder. Hennes bas att arbeta med rörelse skapade hon genom dansen. Hon studerade dans i USA och tog yoga och meditationsklasser som ett komplement till dansen. Genom åren har hon haft glädjen att möta och praktisera för…

Carina Schütt

Lärare

Carina har en bakgrund med akademiska studier inom beteendevetenskap. Sedan hennes första möte med yoga år 2000 har hon studerat och fördjupat sina kunskaper både i Sverige och utomlands. Carina jobbar även som pilatestränare och besitter gedigna anatomiska kunskaper som hon applicerar i sin undervisning. ”Breathe and connect..”

INBALANCE YOGALÄRARUTBILDNING

Inbalance yogalärarutbildning är registrerad med Yoga Alliance. Detta innebär att innehåll, upplägg och kvalitet följer och granskas av Yoga Alliance organisation.

DATUM & TIDER

Vi startar upp i augusti, sedan träffas vi var 3-4 vecka. Utbildningen sker på följande helger:

 • 23-26 augusti - 2018
 • 31 augusti-2 september - 2018
 • 28-30 september - 2018
 • 19-21 oktober - 2018
 • 9-11 november - 2018
 • 30 november-2 december - 2018
 • 14-16 december - 2018

Tider dessa helger är:

 • De två första helgerna är heldagar kl 09.00-18.00
 • Övriga helger
 • Fredagar kl 17.00-21.00
 • Lördagar kl 08.30-18.00
 • Söndagar kl 08.30-18.00

PRIS

Utbildningen kostar 35.000 kr (inkl moms).
Betalningen kan delas upp under en längre tid- efter överenskommelse.
Early bird pris 32.000 kr (inkl moms).
Hela beloppet betalas in före 31 maj 2018.

Anmälningsavgiften motsvarande 10% av totalen dvs 3 500 kr ska vara Inbalance tillhanda senast den 30 juni. Återbetalning sker endast mot uppvisande av läkarintyg.

Läs mer om våra villkor här.

ANMÄLAN

Maila oss din intresseanmälan och boka in ett av våra inforamtionsmöten. Säkra sedan din plats genom att betala in anmälningsavgiften.